מסלול הסבת אקדמאים להוראה מיועד לבעלי תארים אקדמיים המעוניינים בתעודת הוראה. המסלול נועד להכשיר עובדי הוראה לעבודה חינוכית במסגרות החינוך השונות, ומקנה לסטודנט ידע, כלים ומיומנויות בהוראה ברמה מקצועית ואקדמית גבוהה. הלימודים במסלול כוללים לימודי חינוך, לימודי התמחות בתחום ידע נבחר והתנסות מעשית.

sitting

תכנית הלימודים

ראש החוג: ד"ר דוד שחר
ראש המסלול: ד"ר חנה שטיין

הלימודים מתמקדים בהקניית הבנה של אירועים ותהליכים היסטוריים וברכישת כלים דידקטיים ומתודיים לחשיבה היסטורית ברמה אקדמית.

הסטודנטים בחוג ילמדו לנתח מקורות היסטוריים ראשוניים ומשניים וירכשו כלים דידקטיים להוראת ההיסטוריה. לימודי החוג מוקדשים לשלוש תקופות מרכזיות: העת העתיקה; ימי הביניים וראשית העת החדשה; והעת החדשה.
תכניות הלימודים כוללות: פדגוגיה, עבודה מעשית וימי הערכות

תואר ראשון במערכות מידע

תואר שני מוסמך בהוראה M.Teach

תכנית לימודים ייחודית לבעלי השכלה אקדמית דיסציפלינרית (B.A. או B.Sc.) בלשון, ספרות, היסטוריה, מתמטיקה ומדעי הטבע, המעוניינים להצטרף למערכת החינוך כמורים בבית הספר העל יסודי (כיתות ז-י) וללמד את הדיסציפלינה אותה רכשו במהלך התואר הראשון.

תכנית השלמות:

בעלי תואר ראשון שלא בתחום ההתמחות בספרות, היסטוריה או לשון עברית, יידרשו להשלמות בהיקף של עד 18 ש”ש, במסגרת שנת השלמות (יומיים בשבוע). את לימודי ההשלמה יש לסיים בממוצע 80 לפחות ולהשיג במבחן בקיאות ציון 80 לפחות. לאחר מכן יוכלו הסטודנטים להמשיך ללימודי תואר שני M.Teach ולהשלים עד 8 ש״ש בהמשך ליום העבודה המעשית.

מסלול הלימודים:

הוראת היסטוריה לביה"ס היסודי / העל יסודי

משך הלימודיםשנתיים

ימים ושעות לימוד

שנה ראשונה: ימי שני וחמישי בשעות: 8:30-19:00

שנה שניה: יומיים לימודים בשבוע ויום עבודה מעשית בבית הספר.

בנוסף יילמדו בתכנית מספר קורסים מקוונים.

ייתכנו שינויים בהתאם לאילוצי המערכת.

תכנית הלימודים לתעודת הוראה – מסלול יסודי בהתמחות בהיסטוריה

תכנית הלימודים לתעודת הוראה – מסלול על יסודי בהתמחות בהיסטוריה

הערות:

• תכניות הלימודים המפורסמת מעודכנת לשנת הלימודים תשע"ז.
  • בעלי רקע דיסציפלינרי יוכלו לקבל הכרות מראש החוג לאחר ההרשמה.
  • פתיחת התכנית מותנית במספר הנרשמים.

תכנית הלימודים נתונה לשינויים בהתאם לאילוצי המערכת.

לימודים לתואר

תנאי קבלה

• בעלי תואר אקדמי ישראלי מוכר ע”י המועצה להשכלה גבוהה, בממוצע של 75 לפחות.
    • בעלי תואר אקדמי ישראלי מוכר ע”י המועצה להשכלה גבוהה בתחום מדעים מדויקים, בממוצע של 70 לפחות.
    • פטור באנגלית בלימודי התואר הראשון.
    • בעלי תואר אקדמי מחו”ל, חייבים להציג תרגום של גיליונות הציונים ואישור שקילה לתואר ממשרד החינוך, האגף להערכת תארים ולהציג ציון של 125 לפחות בבחינת יע”ל (מבחן ידע בעברית).
    • בוגר תואר אקדמי ישראלי ששפת האם שלו איננה עברית יידרש להציג ציון של 125 לפחות בבחינת יע”ל (מבחן ידע בעברית), אלא אם עומד באחד מהתנאים הבאים:
      1. זכאות בגרות ישראלית שנלמדה בשפה העברית
      2. פסיכומטרי בשפה העברית

דיון במועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה
בעלי תואר ראשון ממוסד המוכר ע”י המל”ג בממוצע נמוך מ-75 יוכלו להירשם ובקשתם להתקבל ללימודים תידון בוועדת החריגים של ביה”ס לחינוך. קבלת הצעה לתכנית לימודים תהיה בכפוף להחלטת וועדת החריגים.

לימודים לתואר במכללת אחוה

לימודים לתואר ראשון ותואר שני

לימודי תואר ראשון
לימודים לתואר במכללת אחוה

מלגות

משרד החינוך יעניק הלוואות מותנות בסך 5,800 ₪ לסטודנטים להסבת אקדמאים להוראה בכפוף לעמידה בתנאים הבאים:

• ההלוואה תינתן רק ללומדים במקצועות מועדפים הנקבעים ע"י משרד החינוך ולשנה אחת בלבד.
  • ממוצע הציונים בלימודי התואר 80 ומעלה.
  • היקף לימודים של 15 ש"ש לפחות בשנת קבלת ההלוואה.
  • ההלוואה מחייבת שנת עבודה בהיקף 1/3 משרה.

יש להתעדכן בקריטריונים של משרד החינוך המתעדכנים מידי שנה ומפורסמים במערך המסייע לסטודנטים במוסדות להכשרת עובדי הוראה באתר של האגף להכשרת עובדי הוראה בכתובת: : http://cms.education.gov.il/educationcms/units/hachsharatovdeyhoraa

תלמידים במכללת אחוה
אילוסטרציה

בואו להתחבר למחר..