חדש – השתלבות במערכת החינוך תוך שנה! מסלול הסבת אקדמאים להוראת ספרות בבית הספר העל יסודי לבעלי תארים אקדמיים המעוניינים להיות מורים לספרות בחטיבה ובתיכון. המסלול מקנה לסטודנט ידע, כלים ומיומנויות בהוראת ספרות ברמה מקצועית ואקדמית גבוהה

sitting

תוכנית הלימודים

ראש החוג: ד”ר יעל שגב
ראש המסלול: ד”ר טלי וולך

בניגוד למקצועות אחרים, ספרות הוא מקצוע הנלמד כחלק ממקצוע השפה העברית, בחטיבה ובתיכון. במהלך השנים נוצר מחסור במורים במקצועות אלו מה שהוביל לדרישה גבוהה במערכת החינוכית ולתעסוקה מובטחת במשרה מלאה.

תוכנית הלימודים היא מגוונת, גמישה ומועברת במתכונת חדשנית וכוללת, בין היתר, שימוש בטלפונים חכמים, למידה בשילוב סימולציות, דרכי היבחנות מיוחדות, PBL , פרויקטים חברתיים ועוד.

תואר ראשון במערכות מידע

הלימודים מתמקדים בהיכרות עם ספרות העולם וספרות עם ישראל; רכישת דרכי חשיבה בספרות כמדע; רכישת מושגי יסוד המקובלים בחקר הספרות; הענקת כלים לניתוח עצמאי של יצירות ספרותיות; הקנית כלים דידקטיים להוראת הספרות. החוג מציג בפני הסטודנט יצירות ספרות מגוונות ומנחיל לו כלים להעמקת הידע הספרותי, תוך הדגמה של עקרונות ומושגים בתחום הפואטיקה הספרותית.

אנחנו מחויבים להצלחתו של כל סטודנט, תוך מתן יחס אישי ואווירה קשובה מצד המרצים בחוג.

מסלול הלימודים:

הלימודים מתקיימים יומיים בשבוע בהם וכוללים עבודה מעשית בשדה החינוכי ולימודים פרונטליים ו/או מקוונים

*בעלי רקע דיסציפלינרי יוכלו לקבל הכרות מראש החוג לאחר ההרשמה.
**תכנית הלימודים נתונה לשינויים בהתאם לאילוצי המערכת
***פתיחת מסלול הלימודים מותנית במספר הנרשמים ובייעוץ אישי

לימודים לתואר

תנאי קבלה

בעלי תואר אקדמי ישראלי מוכר ע”י המועצה להשכלה גבוהה, בממוצע של 75 לפחות.
בעלי תואר אקדמי ישראלי מוכר ע”י המועצה להשכלה גבוהה בתחום מדעים מדויקים, בממוצע של 70 לפחות.
פטור באנגלית בלימודי התואר הראשון.
לבעלי .B.A נדרש ממוצע של 75 ומעלה, לבעלי B.Sc. נדרש ממוצע של 70 ומעלה.
בעלי תואר אקדמי מחו”ל, חייבים להציג תרגום של גיליונות הציונים ואישור שקילה לתואר ממשרד החינוך, האגף להערכת תארים ולהציג תרגום של גיליונות הציונים ואישור שקילה לתואר ממשרד החינוך, האגף להערכת תארים וכן ציון של 110 לפחות בבחינת יע”ל (מבחן ידע בעברית).

בוגר תואר אקדמי ישראלי ששפת האם שלו איננה עברית יידרש להציג ציון של 110 לפחות בבחינת יע”ל (מבחן ידע בעברית), אלא אם עומד באחד מהתנאים הבאים:
1.זכאות בגרות ישראלית שנלמדה בשפה העברית
2.פסיכומטרי בשפה העברית

דיון במועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה
בעלי תואר ראשון ממוסד המוכר ע”י המל”ג בממוצע נמוך מ-75 יוכלו להירשם ובקשתם להתקבל ללימודים תידון בוועדת החריגים של ביה”ס לחינוך. קבלת הצעה לתכנית לימודים תהיה בכפוף להחלטת וועדת החריגים.

לימודים לתואר במכללת אחוה

לימודים לתואר ראשון ותואר שני

לימודי תואר ראשון
לימודים לתואר במכללת אחוה

מלגות

משרד החינוך יעניק הלוואות מותנות בסך 5,800 ₪ לסטודנטים להסבת אקדמאים להוראה בכפוף לעמידה בתנאים הבאים:

ההלוואה תינתן רק ללומדים במקצועות מועדפים הנקבעים ע”י משרד החינוך ולשנה אחת בלבד.

ממוצע הציונים בלימודי התואר 80 ומעלה.

היקף לימודים של 15 ש”ש לפחות בשנת קבלת ההלוואה.

ההלוואה מחייבת שנת עבודה בהיקף 1/3 משרה.

יש להתעדכן בקריטריונים של משרד החינוך המתעדכנים מידי שנה ומפורסמים במערך המסייע לסטודנטים במוסדות להכשרת עובדי הוראה באתר של האגף להכשרת עובדי הוראה בכתובת: http://cms.education.gov.il/educationcms/units/hachsharatovdeyhoraa

תלמידים במכללת אחוה
אילוסטרציה

בואו להתחבר למחר..