.B.Ed בחינוך ותעודת הוראה בשפה וספרות ערבית במסלול רב גילאי
הלימודים לתואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה בשפה וספרות ערבית במסלול רב-גילאי הם לימודים אקדמיים של ארבע שנים כאשר בשנה הרביעית משלבים הסטודנטים התמחות בהוראה (סטאז') במקביל ללימודים במכללה.
תכנית הלימודים
ראש המחלקה: ד"ר סלים אבו ג'אבר
השינויים שחלו בחברה ובמערכת החינוך בעשור האחרון מחדדים את הצורך במורים ראויים ואיכותיים, משכילים ורחבי אופקים ובעלי אחריות אישית וחברתית. תכנית הלימודים לתואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה בשפה וספרות ערבית נועדה לתת מענה לצורך זה ולפתח את הידע והמיומנות של המורה לעתיד, ובד בבד להעצים את אישיותו ולהכינו לתפקידו כמחנך מעורב ומשפיע. מטרת התכנית היא להכשיר סטודנטים להוראת השפה והספרות הערבית בבתי הספר היסודיים והעל-יסודיים בחברה הערבית, תוך הקניית ידע ומיומנויות בהוראה מיטבית בכיתה, כמו שיטות הוראה חלופיות המותאמות למאה ה-21, יזמות, חדשנות והוראת שפה דיגיטלית. כל זה במסגרת התנסות קלינית חדשנית וליווי מקצועי. התוכנית מעשירה את הסטודנטים בידע על התרבות הערבית, על השפה ועל הספרות הערבית לאורך הדורות, למען ירכשו מיומנויות וכישורים שאותם יוכלו להנחיל לתלמידיהם.
*ייתכנו שינויים בתכנית הלימודים ובאופני הלמידה בהתאם לאילוצי המערכת.
שווה קריאה – חינוך, לא מה שהכרתם
לצפייה בסרטון – למה כדאי ללמוד תואר ראשון בחינוך במכללת אחוה
התוכנית משלבת שני ענפים יסודיים וחשובים של הערבית – השפה והספרות – הקשורות זו בזו ומזינות זו את זו. בנוסף לעיסוק בספרות הערבית הקלאסית והמודרנית ובסוגיות מרכזיות בבלשנות הערבית ובדקדוק של הערבית הסטנדרטית, התוכנית מדגישה את התרבות הייחודית, העשירה והמגוונת של החברה הערבית בישראל וממחישה את היותה של תרבות זו מקור לגאווה. בוגרי התוכנית יידעו לאתר צרכים ייחודיים של לומדים על רקע יכולות קוגניטיביות, סגנונות למידה ושייכות תרבותית, יכירו בצורך לתת מענה מיטבי לצרכים אלה ויהיו מסוגלים לפתח אקלים כיתתי מיטבי מותאם להוראה במאה ה-21, שבו כל תלמיד יקבל מענה מירבי לצרכיו הייחודיים. הבוגרים יידעו לאפשר, לקיים ולנהל דיאלוג פתוח בין התלמידים לבין עצמם ובינם לבין המורה – דיאלוג המבוסס על כבוד הדדי בין קבוצות ודעות שונות.
מתעניינים בהוראת שפה וספרות ערבית התעניינו גם בתואר שני בחינוך
מסלול הלימודים:
משך הלימודים לתואר ולתעודת ההוראה: ארבע שנים.
ימי לימוד: ארבע-חמישה ימי לימוד בשבוע (מתוכם יום לימודים בזום)
*פתיחת מסלול הלימודים מותנית במספר הנרשמים.
*ייתכנו שינויים בתכנית הלימודים ובאופני הלמידה בהתאם לאילוצי המערכת.
כנס הדרכה בנושא מסלולים לדוברי ערבית
תנאי קבלה
לתוכנית שני אפיקי קבלה:
א. קבלה על סמך תעודת הבגרות: זכאות לבגרות מלאה בממוצע 90 ומעלה הכוללת בגרות באנגלית בהיקף של 4 יח"ל.
ב. קבלה על סמך ציון התאמה (שקלול פסיכומטרי וממוצע בגרויות): ציון התאמה 535 ומעלה וזכאות לבגרות מלאה, הכוללת בגרות באנגלית בהיקף של 4 יח"ל בציון 75 ומעלה ובנוסף ציון 100 ברכיב אנגלית בפסיכומטרי / מבחן אמיר"ם או ציון 200 במבחן אמי"ר.
בשני אפיקי הקבלה המועמדים המבקשים להתקבל ללימודים בתוכנית זו נדרשים להיות:
– בעלי ציון של 90 לפחות בממוצע של 3 יח"ל בשפה הערבית, או ציון 80 לפחות ב-4 יח"ל, או ציון 75 לפחות ב-5 יח"ל.
– כמו כן, יידרשו המועמדים לעבור מבחן כניסה בשפה הערבית בציון 75 לפחות.
– בנוסף, יעבור כל מועמד ועדת קבלה. הקריטריונים בוועדה נקבעו על סמך ניסיון העבר והידע בתחום על-ידי מספר מדריכים פדגוגים ומרצים במסלול לדוברי השפה הערבית והמחלקה לשפה הערבית, שאף הוכשרו לשמש כמעריכים בוועדות הקבלה.
ועדת קבלה – כל מועמד חייב לעבור ועדת קבלה בכל מסלולי בית הספר לחינוך
מלימודים לקריירה
עדיר, בוגרת המסלול לדוברי השפה הערבית להוראת מדעים
"אני שמחה שבחרתי במסלול הזה כי דרושים הרבה מורים במגזר הערבי והלימודים מעניקים מקצוע פרקטי לעתיד. בקמפוס הייתה אוירה טובה והכרתי חברים חדשים מכל המגזרים, היום אני עובדת במערכת החינוך באזור הדרום, נהנית מכל רגע ומרגישה תחושת שליחות בעבודה עם הילדים במגזר".
מלגות
מלגת פרויקט קהילות סטודנטים
מלגת שכר לימוד והשתתפות במימון שכר דירה ללוקחים חלק בפרויקט קהילות סטודנטים של המכללה בשיתוף עם התאחדות הסטודנטים "תוצרת הארץ".
לחצו לעמוד הפרוייקט