חדש! חמש שנות לימוד; שני תארים; תעודת הוראה אחת ומצוינות מנהיגותית. המסלול המואץ ללימודי תואר שני בחינוך ותעודת הוראה בחמש שנים שם דגש על מנהיגות, מצוינות וחדשנות. בואו לרוץ אתנו קדימה ולהיות חלק מקבוצת עלית ונבחרת מנצחת.

sitting

תכנית הלימודים

רכזת התכנית: חנה לוי-אבוחצירא
דיקן ביה”ס לחינוך: פרופ’ אורית אבידב-אונגר

תכנית ‘מעל”ה’ (מעולים להוראה), תכנית העתודה המואצת לתואר ראשון ושני בחינוך והוראה בחמש שנים בלבד, היא תכנית יוקרתית המיועדת לנבחרת מובילה של סטודנטים הרואים בעבודת החינוך שליחות, מבקשים להשפיע על דור המחר ולחולל שינויים משמעותיים בשדה החינוכי.

סטודנטים/ות שירשמו לתואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה ילמדו 3 שנים (במקום 4) וימשיכו ישירות לתואר שני בחינוך שנמשך כשנתיים, במקום להמתין לצבירת ניסיון תעסוקתי בין התארים ובכך לאבד זמן יקר. כבר לאחר השנה השלישית ניתן להיכנס לעבודה במערכת החינוך.

הסטודנטים/ות יוכלו לבחור בין שלל מסלולי התואר הראשון בחינוך ולימודי תעודת הוראה, ויזכו להשתתף בתכנית עשירה ומרתקת יחד עם מנחים מהשורה הראשונה, לקראת השתלבותם כמנהיגים משפיעים במערכת החינוך.

המתקבלים לתכנית ישולבו בפעילויות ייחודיות וחדשניות יחד עם הסטודנטים המצוינים הלומדים בתכנית רג”ב מטעם משרד החינוך וייקחו חלק פעיל ביוזמות במעורבות נשיאת המכללה, פרופ’ יפעת ביטון.

שווה קריאה: לא רק בטיס, סימולציות כחלק מלימודי הוראה

לצפייה בסרטון – למה כדאי ללמוד תואר ראשון בחינוך במכללת אחוה

שווה קריאה: חדשנות ויזמות בחינוך, כי הגיע הזמן

שווה קריאה: רק באחוה – מחדרי בריחה ועד מציאות מדומה

לימודי חינוך - תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה במכללה האקדמית אחוה

במהלך הלימודים ישולבו טכנולוגיות‭ ‬ותכני‭ ‬לימוד‭ ‬חדשניים,‭ ‬סימולציה‭ ‬חינוכית‭ ‬וקורסים ‘מחוץ לקופסה’, כגון מיינדפולנס, ריצה, פיתוח מרחבים דיגיטליים, משחק דיגיטלי ועוד.‬‬‬‬‬‬ כמו כן, במהלך התואר ישתתפו הסטודנטים ב-6 שבועות ייחודיים של יזמות וחדשנות.‬‬‬‬‬‬

הדגש בתכנית ללימודי תואר שני בחינוך יתמקד על מנהיגות, מצוינות וחדשנות ויישום חזון בית הספר לחינוך, האידיאולוגיה, הערכים והצרכים הרלוונטיים העולים מהשטח. לאורך התכנית יזכו הסטודנטים/ות ללימודי הוראה להכיר לעומק את הערך האישיותי, החברתי והרגשי של תחום החינוך.

תכנית ההכשרה
ההכשרה בשדה החינוכי תתאפיין בלמידה בסביבה דינמית, משולבת בטכנולוגיות אינטראקטיביות במטרה להתאים למורכבות מקצועות העתיד ולסביבת העבודה המשתנה. בנוסף, תתמקד ההכשרה בשילוב ילדים עם צרכים מיוחדים לצד מניעת גזענות ולימודי מגדר. זאת, במטרה להכין את הסטודנטים/ות לשינוי העתידי במבנה ההוראה והלמידה במערכת החינוך בישראל.

*תלוי בכמות הנרשמים

מתעניינים במסלול המואץ התעניינו גם בתכנית מצוינים בחינוך

למידע על תכנית רג”ב מצוינים בחינוך לחצו כאן

מסלול הלימודים:

משך הלימודים: חמש שנים.
שנה ד’, שהיא שנת הסטאז’, תפוזר לאורך שנות הלימודים
בכל שנת לימודים תתקיים למידה מרחוק יום בשבוע

תנאי קבלה

ניתן להגיש מועמדות ללימודי תואר שני בחינוך על סמך הנתונים הבאים:
א.ממוצע בגרות 92 ומעלה
ב.עמידה בהצלחה בסימולציה במעגלי שיח
ג.עמידה בהצלחה בראיון אישי

ועדת קבלה – כל מועמד חייב לעבור ועדת קבלה בכל מסלולי בית הספר לחינוך.

לחישוב מדויק של ממוצע הבגרות יש לפנות ליועצות הלימודים בטלפון 3622*

לימודים לתואר במכללת אחוה

מכינה ייעודית לחינוך

המכינה הייעודית לחינוך מיועדת לבעלי תעודת בגרות מלאה שאינם עומדים בתנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה במכללה האקדמית אחוה, ומעוניינים לשפר את סיכוייהם להתקבל לתואר ראשון.

לבני 30+ שאינם בעלי תעודת בגרות מלאה ומעוניינים להתקבל לתואר ראשון במחלקות במדעי הרוח, מדעי החברה ותואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה יכולים להירשם לתכנית ההכנה לבני 30+ ונדרשים בנוסף להציג פסיכומטרי

לפרטים נוספים על המכינה הייעודית לחינוך לחצו כאן

לימודים לתואר במכללת אחוה

מלגות

מלגת פרויקט קהילות סטודנטים

מלגת שכר לימוד והשתתפות במימון שכר דירה ללוקחים חלק בפרויקט קהילות סטודנטים של המכללה בשיתוף עם התאחדות הסטודנטים “תוצרת הארץ”.
לחצו לעמוד הפרוייקט

למגוון מלגות נוספות לחצו כאן

תלמידים במכללת אחוה
אילוסטרציה