חדש! חמש שנות לימוד; שני תארים; תעודת הוראה אחת ומצוינות מנהיגותית. מסלול הלימודים לתואר ראשון ושני בחינוך ותעודת הוראה בחמש שנים שם דגש על מנהיגות, מצוינות וחדשנות. בואו לרוץ אתנו קדימה ולהיות חלק מקבוצת עלית ונבחרת מנצחת

sitting

תכנית הלימודים

ראש התכנית: פרופ’ אורית אבידב-אונגר

במטרה להכשיר עובדי הוראה מקצועיים מעולים, בעלי ידע תחומי מעמיק ויכולת הוראה גבוהה, החליטה המועצה להשכלה גבוהה כי בעתיד הקרוב על כל המורים והגננות יהיה להשלים ללימודי תואר שני בחינוך על מנת לעסוק במקצוע. עפ”י מדיניות המל”ג ומשרד החינוך הוחלט בבית הספר לחינוך במכללה להקים מסלול חלוצי מואץ לתואר ראשון ושני בחינוך ותעודת הוראה בחמש שנים בלבד.

סטודנטים/ות שירשמו לתואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה ילמדו 3 שנים (במקום 4) וימשיכו ישירות לתואר שני בחינוך שנמשך כשנתיים, במקום להמתין לצבירת ניסיון תעסוקתי בין התארים ובכך לאבד זמן יקר. כבר לאחר השנה השלישית ניתן להיכנס לעבודה במערכת החינוך.

הסטודנטים/ות יוכלו לבחור בין שלל מסלולי התואר הראשון בחינוך ולימודי תעודת הוראה, ביניהם: לימודי חינוך מיוחד, חינוך לגיל הרך, הוראת אנגלית, לשון, ספרות, מתמטיקה, היסטוריה, מדעים ושפה וספרות ערבית. לאחר מכן ימשיכו לאחד מהמסלולים המוצעים לתואר שני בחינוך, בהם: מנהל מערכות חינוך, מנהל מערכות חינוך לגיל הרך, חינוך מיוחד, תרבות עם ישראל וחינוך מתמטי.

שווה קריאה: לא רק בטיס, סימולציות כחלק מלימודי הוראה

לצפייה בסרטון – למה כדאי ללמוד תואר ראשון בחינוך במכללת אחוה

שווה קריאה: חדשנות ויזמות בחינוך, כי הגיע הזמן

שווה קריאה: רק באחוה – מחדרי בריחה ועד מציאות מדומה

לימודי חינוך - תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה במכללה האקדמית אחוה

הדגש בתכנית הלימודים לתואר ראשון ושני בחינוך יתמקד על מנהיגות, מצוינות וחדשנות ויישום חזון בית הספר לחינוך, האידיאולוגיה, הערכים והצרכים הרלוונטיים העולים מהשטח. לאורך התכנית יזכו הסטודנטים/ות ללימודי הוראה להכיר לעומק את הערך האישיותי, החברתי והרגשי של תחום החינוך.

במהלך הלימודים ישולבו טכנולוגיות‭ ‬ותכני‭ ‬לימוד‭ ‬חדשניים,‭ ‬סימולציה‭ ‬חינוכית‭ ‬וקורסים ‘מחוץ לקופסה’, כגון מיינדפולנס, ריצה, פיתוח מרחבים דיגיטליים, משחק דיגיטלי ועוד.‬‬‬‬‬‬ כמו כן, במהלך התואר ישתתפו הסטודנטים ב-6 שבועות ייחודיים של יזמות וחדשנות.‬‬‬‬‬‬

תכנית ההכשרה
ההכשרה בשדה החינוכי תתאפיין בלמידה בסביבה דינמית, משולבת בטכנולוגיות אינטראקטיביות במטרה להתאים למורכבות מקצועות העתיד ולסביבת העבודה המשתנה. בנוסף, תתמקד ההכשרה בשילוב ילדים עם צרכים מיוחדים לצד מניעת גזענות ולימודי מגדר. זאת, במטרה להכין את הסטודנטים/ות לשינוי העתידי במבנה ההוראה והלמידה במערכת החינוך בישראל.

*תלוי בכמות הנרשמים

מסלול הלימודים:

משך הלימודים: חמש שנים.
שנה ד’, שהיא שנת הסטאז’, תפוזר לאורך שנות הלימודים
בכל שנת לימודים תתקיים למידה מרחוק יום בשבוע

למידע על תכנית מצוינים ארצית – רג”ב לחצו כאן

תנאי קבלה

ניתן להגיש מועמדות ללימודים על סמך הנתונים הבאים:
א.ממוצע בגרות 92 ומעלה
ב.הגשת מסמך על תפיסת המנהיגות החינוכית.

ועדת קבלה – כל מועמד חייב לעבור ועדת קבלה בכל מסלולי בית הספר לחינוך.

לחישוב מדויק של ממוצע הבגרות יש לפנות ליועצות הלימודים בטלפון 3622*

לימודים לתואר במכללת אחוה

מכינה ייעודית לחינוך

המכינה הייעודית לחינוך מיועדת לבעלי תעודת בגרות מלאה שאינם עומדים בתנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה במכללה האקדמית אחוה, ומעוניינים לשפר את סיכוייהם להתקבל לתואר ראשון.

לבני 30+ שאינם בעלי תעודת בגרות מלאה ומעוניינים להתקבל לתואר ראשון במחלקות במדעי הרוח, מדעי החברה ותואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה יכולים להירשם לתכנית ההכנה לבני 30+ ונדרשים בנוסף להציג פסיכומטרי

לפרטים נוספים על המכינה הייעודית לחינוך לחצו כאן

לימודים לתואר במכללת אחוה

מלגות

מלגת פרויקט קהילות סטודנטים

מלגת שכר לימוד והשתתפות במימון שכר דירה ללוקחים חלק בפרויקט קהילות סטודנטים של המכללה בשיתוף עם התאחדות הסטודנטים “תוצרת הארץ”.
לחצו לעמוד הפרוייקט

למגוון מלגות נוספות לחצו כאן

תלמידים במכללת אחוה
אילוסטרציה