פסיכולוגיה במסלול חינוך מיוחד*
התכנית הייחודית ללימודי פסיכולוגיה במסלול חינוך מיוחד מעשירה את הלומדים לתואר ראשון בידע עדכני על ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים ומשקפת את המגמה העולמית לשילוב אנשים עם מוגבלויות בקהילה, ואת המחויבות של המכללה האקדמית אחוה לראייה אקדמית עדכנית ולתפיסת עולם הומניסטית.
תכנית הלימודים בפסיכולוגיה במסלול חינוך מיוחד
ראש המחלקה: פרופ' יהונתן גז
סגנית ראש המחלקה: ד"ר יעל פוזננסקי
בעשורים האחרונים ניכרת מגמה עולמית של שילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה. בעוד שלפני 40 שנים נושא השילוב התמקד בבתי הספר, כיום השיח הציבורי והחוקתי מתייחס לשילוב כנורמה חברתית שאין עליה עוררין והדבר בא לידי ביטוי בחוק הנגישות המחייב הנגשה של מקומות ציבוריים – פיזיים ומקוונים – עבור אנשים עם כל סוג של מוגבלות, כמו גם בחוק השילוב המעודד הכנסה של תלמידים עם צרכים מיוחדים לבתי ספר רגילים. ממגמה זו עולה כי חשוב שיהיה לאנשים ידע ממגוון רחב של מקצועות והבנה בתחום זה. הדבר חשוב במיוחד לאנשים העובדים במקצועות הטיפול, כדוגמת הפסיכולוגים.
תכנית הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה עם מסלול בחינוך מיוחד משקפת את המחויבות של המכללה האקדמית אחוה לראייה אקדמית עדכנית ולתפיסת עולם הומניסטית, שכן היא מעשירה את לימודי הפסיכולוגיה בקורסים הנוגעים לקידום וטיפול באוכלוסיות עם צרכים מיוחדים והעוסקים באבחון, תכנון ופיתוח דרכי הוראה וטיפול בתלמידים עם צרכים מיוחדים ולקויות ברמות שונות. השילוב של פסיכולוגיה וחינוך מיוחד עתיד לספק הכשרה בשני עולמות תוכן אלו, והוא מהווה בסיס מקצועי לעבודה בתחום ולהמשך לימודים לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה, בחינוך ובמקצועות הטיפול השונים.
בין הקורסים לדוגמה: פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, מבוא לחינוך מיוחד, מבוא ללקויות מתונות, מבוא ללקויות קשות ומורכבות ולקויות חושים, ילדים עם צרכים משפחתיים בהקשר המשפחתי, מפגש עם העולם הטיפולי, תלמידים בספקטרום האוטיסטי, התפתחות שפה תקשורת ודיבור, סוגיות מרכזיות בגיל ההתבגרות ועוד.
*המסלול לא יצוין בתעודת התואר
**ייתכנו שינויים בתכנית הלימודים ובאופני הלמידה בהתאם לאילוצי המערכת.
שווה קריאה – אצלנו תלמדו פסיכולוגיה ב-360 מעלות
העתיד של הפסיכולוגיה כבר כאן – כתבו עלינו ב-YNET
שווה קריאה – ההבדל בין שליטה עצמית לחוסר שליטה
סטודנטים הלומדים תואר ראשון בפסיכולוגיה במסלול חינוך מיוחד ילמדו את כל קורסי החובה בפסיכולוגיה (כולל סמינרי המחקר), אשר יאפשרו הגשת מועמדות לתואר שני בכל אחד מתחומי הפסיכולוגיה. בנוסף הם ילמדו קורסי חובה בחינוך מיוחד, וקורסי בחירה הן בתחום הפסיכולוגיה והן בתחום החינוך המיוחד. במסגרת לימודי פסיכולוגיה וחינוך מיוחד ילמדו הסטודנטים קורסים על לקויות מתונות וקשות, קורסים המתמקדים במפגש הטיפולי עם אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים על כל גווניהן, ובקורסים המתמקדים בילדים עם צרכים מיוחדים בהקשר המשפחתי.
בתום התואר יוכלו הבוגרים להמשיך לתכנית הסבת אקדמאים להוראה בחינוך המיוחד, האורכת שנת לימודים אחת בלבד. לבוגרי תכנית זו יוענקו שתי תעודות: תואר ראשון בפסיכולוגיה, ותעודת הוראה בחינוך מיוחד רב-גילאי. השילוב מאפשר לבוגרים לעסוק בעבודה טיפולית במסגרות חינוכיות ושיקומיות, ומעניק מקצוע פרקטי הנדרש בשוק התעסוקה.
המתעניינים בפסיכולוגיה התעניינו גם בתואר שני בפסיכולוגיה קלינית
מסלול הלימודים:
תכנית חד-חוגית לתואר ראשון בפסיכולוגיה עם מסלול בחינוך המיוחד בהיקף של 120 נקודות זכות.
משך הלימודים לתואר ראשון: 3 שנים.
ימי לימוד: א', ג', ד'
בשנים ב' ו- ג' לתואר יתווסף יום לימודים נוסף
*ייתכנו שינויים בתכנית הלימודים ובאופני הלמידה בהתאם לאילוצי המערכת.
תנאי קבלה
ניתן להגיש מועמדות ללימודים על סמך האפשרויות הבאות:
1. ציון סכם (שיקלול בין פסיכומטרי לבגרות ) או פסיכומטרי 535.
2. זכאות לבגרות מלאה הכוללת 4 יחידות באנגלית בציון 70 לפחות.
1. זכאות לתעודת בגרות מלאה בציון ממוצע 92 ומעלה
2. 4 יחידות באנגלית בציון 70 ומעלה
* מועמדים שאין בידם בגרות או פסיכומטרי בעברית יידרשו בבחינת יע"ל בציון 107 ומעלה.
*מועמדים בעלי רקע אקדמי קודם מוזמנים לפנות למרכז הייעוץ וההרשמה לבירור זכאות.
*מועמדים בעלי תעודת הנדסאי מוזמים לפנות למרכז הייעוץ וההרשמה לבירור זכאות.
*מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה, מוזמנים לפנות למרכז הייעוץ וההרשמה לקבלת פרטים על השתלבות בתואר באמצעות מכינה ייעודית
מכינה ייעודית לפסיכולוגיה
המכינה מיועדת למועמדים בעלי תעודת בגרות מלאה שאינם עומדים בתנאי הקבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה במכללה האקדמית אחוה. תכנית הלימודים במסגרת המכינה מקנה רקע אקדמי לקראת השתלבות בלימודי התואר וכוללת קורסים באנגלית, כתיבה אקדמית ואסטרטגיות למידה. בנוסף יילמדו קורסים אקדמיים: מבוא לפסיכולוגיה, פסיכולוגיה התפתחותית ומבוא לסטטיסטיקה, אשר יוכרו לפטור במסגרת לימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה.
תעודת בגרות מלאה וציון מימ"ד או פסיכומטרי 450 ומעלה
פתיחת המכינה הייעודית: אוקטובר 2023
משך הלימודים: 4.5 חודשים.
בוגרי המכינה יידרשו לממוצע ציונים 75 ומעלה, ציון 70 לפחות בכל אחד מהקורסים הנלמדים במסגרת המכינה, וישתלבו בתואר הראשון בפסיכולוגיה
כבר בסמסטר ב', מרץ 2024
מלימודים לקריירה
בוגרי התכנית לתואר ראשון בפסיכולוגיה ממשיכים לימודיהם באוניברסיטאות ובמכללות בתחומים מבוקשים ונבחרים:
מלגות
מלגת פרויקט קהילות סטודנטים
מלגת שכר לימוד והשתתפות במימון שכר דירה ללוקחים חלק בפרויקט קהילות סטודנטים של המכללה בשיתוף עם התאחדות הסטודנטים "תוצרת הארץ".
לחצו לעמוד הפרוייקט