בפסיכולוגיה חינוכית (.M.A)*
תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית באקדמית אחוה יכשיר אתכם כפסיכולוגים וכפסיכולוגיות במערכות החינוך, הפועלים לקידום רווחתם הנפשית של התלמידים ומתוך ראייה מערכתית ורב תרבותית
תכנית הלימודים
ראש התכנית: פרופ' שפרה שגיא
מוסדות החינוך מהווים גורם משמעותי וחשוב בחייהם של תלמידים ותלמידות המשפיע עליהם מבחינה רגשית, קוגניטיבית, התנהגותית וחברתית. המפגש בין עולמם של התלמידים לעולם החינוך מאתגר ועשוי לקדם רווחה וצמיחה, אך גם מעורר לא פעם קשיים. לפסיכולוג החינוכי יש מקום משמעותי הן בהיבט האישי והן בהיבטים מערכתיים וחברתיים מקיפים. בעבודתו מטפל הפסיכולוג החינוכי בחרדות, במצוקות נפשיות ובקשיים חברתיים והתנהגותיים, ובמקביל עוסק בקידום המערכת החינוכית כולה בכיוון של צמיחה ופיתוח חוסן אישי וקהילתי. קידום כזה חשוב במיוחד באזור הדרום שלוקה בחסר של פסיכולוגים חינוכיים בכלל ובעלי רגישות תרבותית בפרט.
תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית באקדמית אחוה יכשיר את הסטודנטים והסטודנטיות לשמש פסיכולוגים חינוכיים במערכת החינוך בדגש ייחודי על רגישות חברתית ותרבותית בהתאם למגוון רחב של אוכלוסיות האזור. התוכנית מתמקדת בארבעה צירים מרכזיים: ציר בסיסי המטפח את זהותו האישית והמקצועית של הפסיכולוג החינוכי. הציר השני, שהוא גם מוקד ההכשרה המרכזי בתוכנית, מביא לידי ביטוי את הרגישות החברתית והתרבותית בעבודה הפסיכולוגית. הציר השלישי מתמקד בקשר שבין הפסיכולוג לשדה החינוכי עם דגש ייחודי לאזור הדרום. והציר האחרון מתייחס לפעילות מחקרית אותה יבצעו הסטודנטים במהלך התואר לצורך קידום הידע התיאורטי והמעשי בתחום. כל הצירים יפעלו במטרה להעמיק את מעורבותם של הפסיכולוגיים החינוכיים בקהילה בעלת מגוון אתני ותרבותי עשיר, מתוך ראיה מערכתית, טיפולית, אבחונית ואתית.
*הענקת התואר מותנית באישור המל"ג
**ייתכנו שינויים בתכנית הלימודים ובאופני הלמידה בהתאם לאילוצי המערכת.
התוכנית בנויה מלימודים אקדמיים לצד פרקטיקה בשירות הפסיכולוגי החינוכי ביישובים השונים באזור הדרום, במטרה לחשוף את הסטודנטיות והסטודנטים לעבודת הפסיכולוג החינוכי והמסגרות בהן הוא עובד. במהלך הפרקטיקום תלמדו לזהות את תת הרכיבים מהם בנויה המערכת, בדגש על מערכת בעלת רקע תרבותי מגוון.
הפרקטיקום מאפשר למידה אינטנסיבית של זיהוי נקודות הכוח והחולשה ובהתאם גם את ההזדמנויות והאיומים במערכת. דגש ניתן גם על תוכניות התערבות לטיפול ולמניעה במגוון מצבים, בהם שיפור האקלים ומניעת אלימות במערכת החינוך, יישוב סכסוכים והתמודדות במצבי לחץ וחירום. ההכשרה מסייעת בהבנת נבכי הסוגיות החברתיות והתרבותיות וחשיבותם בעיצוב המציאות החברתית, הזהות האישית, דרכי ההסתגלות ומצבי המצוקה אצל אותם תלמידים.
מסלול הלימודים - תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית
תכנית הלימודים כוללת קורסי חובה וקורסים נוספים המתמקדים בממשק שבין הפסיכולוגיה החינוכית, הקהילה ומערכות החינוך. כל הקורסים יילמדו על-ידי אנשי מקצוע ואקדמיה מומחים בתחומם.
בתוכנית מוצעים שני מסלולים: מסלול עם תזה ומסלול עבודת גמר.
משך הלימודים – כשנתיים.
הלימודים מתקיימים יומיים בשבוע במכללה. בשנה הראשונה יתווסף יום נוסף המיועד להתנסות קלינית ובשנה השנייה יתווספו יומיים בשבוע בתיאום מול השירות הפסיכולוגי החינוכי
*פתיחת מסלול הלימודים מותנית במספר הנרשמים.
**ייתכנו שינויים בתכנית הלימודים ובאופני הלמידה בהתאם לאילוצי המערכת.
תנאי קבלה - תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית
מוזמנים להגיש מועמדות לתוכנית בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה בממוצע של 85 ממוסד אקדמי מוכר על-ידי המל"ג וגליון ציון מבחן מתא"ם.
1. שאלון אישי אשר יאפשר להכירך ולבחון את התאמתך לתכנית.
למילוי השאלון האישי לחצו כאן
2.גיליון ציוני תואר ראשון בפסיכולוגיה וחוגים נוספים
3.גיליון ציון מבחן מתא”ם
4. שתי המלצות אישיות
• המלצה אקדמית.
• המלצה שאינה אקדמית על בסיס התנסות בשדה.
שליחת ההמלצות מתבצעת דרך מערכת ארצית ממוחשבת לניהול המלצות ללימודי מוסמך בפסיכולוגיה. על מנת להתחיל את הליך ניהול ההמלצה, יש ללחוץ כאן
לנוחיותכם, מצורף מדריך לשימוש במערכת
לתשומת לבך – הערכת תיק המועמד תתבצע רק לאחר השלמת כלל המסמכים כפי שמפורט מעלה
ההרשמה לתכנית תפתח ב-29.1.23 ותיסגר בתאריך 28.2.23
השלמת מסמכים תתאפשר עד לתאריך 28.2.23.
לא תנתן הארכה נוספת
סגל התכנית יבחן את תיקי המועמדים ויזמין לוועדת קבלה את המועמדים שמידת התאמתם לתכנית היא הגבוהה ביותר. במסגרת תהליך הקבלה יתקיימו ראיונות אישיים.