מה מתרחש בראשם של התלמידים כשהם לומדים או מתרגשים? מה הקשר בין רגש ללמידה? ממה מורכבת מוטיבציה? האם אפשר ללמוד חשיבה יצירתית? ומה זה אומר להיות נוירופדגוג? תואר שני בנוירופדגוגיה, המשלב בין תובנות ממדעי המוח לכלים פדגוגיים, יענה לכם על כל השאלות ויהפוך אתכם לאנשי החינוך של המחר

sitting

תכנית הלימודים

ראש התכנית: פרופ' יצחק פרידמן

אז מה זה בעצם נוירופדגוגיה? מדובר בתחום המשלב בין ממצאים ממדעי המוח לבין יישומם בשדה החינוכי, במטרה ליצור פדגוגיה חדשה וגישה פורצת דרך בעולם החינוך.
בשנים האחרונות הולכת וגוברת ההבנה שתהליך הלמידה מורכב ממאפיינים אישיותיים, רגשיים וקוגניטיביים כמו, שפה, רגשות, קשב, תכנון פעולות, קבלת החלטות והתנהגות חברתית. לכן, הקשר שבין תפקוד המוח האנושי להוראה ולמידה הפך לאחד מהענפים המסקרנים ביותר בחקר החינוך.

תואר שני בנוירופדגוגיה יעניק לכם, ציבור המורים ואנשי החינוך, ידע רלוונטי ופרקטי לאופן שבו אתם לומדים ומלמדים. ובהמשך ישיר, יתרום להשבחת תהליכי ההוראה וירחיב את מסגרת השיח הפדגוגי. הלימודים כוללים היבטים שונים ואקטואליים במבנה המוח, מדעי העצב ותפקוד המוח האנושי, תוך שימת דגש על המתרחש במוחם של התלמידים. במהלך הלימודים תעמיקו את תהליכי החשיבה, היצירתיות, הזיכרון, והלמידה ותפתחו הבנה טובה יותר של המנגנונים העצביים, הנמצאים ביסוד ההתנהגות, הרגש והלמידה, בהתבסס על ממצאי חקר המוח, וזאת כדי שתוכלו לשפר את הישגיהם של התלמידים ואת ההסתגלות שלהם במערכת החינוך.

*הענקת התואר מותנית באישור המל"ג

**ייתכנו שינויים בתכנית הלימודים ובאופני הלמידה בהתאם לאילוצי המערכת.

שווה צפייה: כך יראה עתיד מערכת החינוך

שווה קריאה: השיטה המדעית שתעזור לילדים שלכם ללמוד

שווה צפייה: להתאים את מערכת החינוך לילדים של היום

תואר ראשון ושני במכללה האקדמית אחוה

במסגרת התוכנית תעשו היכרות עם שיטות מחקר בתחום מדעי המוח, תרכשו מיומנויות וכלים להבנת הקשר בין מדע העצב וחינוך ותבחנו דרכי יישום של ממצאי מחקרים חדשים הקשורים בדרכי הוראה, בתוכניות התערבות ובהישגי התלמידים. בין הקורסים שתלמדו: רגש ומוטיבציה, קשב והשפעתו על עיבוד מידע חושי, מבנה המוח ויסודות האנטומיה, תפקודים ניהוליים וזיכרון עבודה, התפתחות המערכת הקוגניטיבית, הגמישות של המוח וההשלכות היישומיות הפונקציונלית, הפרעות חרדה ומצבי רוח ועוד.

כבוגרי התוכנית תוכלו לשפר את דרכי ההוראה והטיפול בתלמידים וליצור אמפתיה במקום תסכול, מה שיסייע לכם לצמצם את הקשר הלא רצוי בין הרקע החברתי-כלכלי של התלמידים לבין ההישגים שלהם, ולהתאים לצרכיו של כל תלמיד את תוכן השיעור ושיטת ההוראה.

בהמשך, כמורים ואנשי חינוך, המשמשים גם כנוירופדגוגים, תוכלו להציע דרך ייחודית של הוראה, להתמודד באופן יצירתי עם אתגרי מערכת החינוך, לזהות את הגורמים לקשיים אצל התלמידים, לגבש שיטות התערבות ובכך לשפר ולהעצים את הכלים בעבודה מול ילדים, הורים, מורים ומנהלי בתי ספר.

לתוכנית הלימודים המלאה לחצו כאן

למי מתאימה התוכנית בנוירופדגוגיה?

התוכנית המוצעת מיועדת למורים, מחנכים, רכזים פדגוגיים, ממלאי תפקידים בבית הספר ובגני הילדים, מנהלי בתי ספר ולמנהלות גנים, בחינוך הרגיל ובחינוך המיוחד, בעלי תואר ראשון ותעודת הוראה וניסיון בהוראה. גם יועצים חינוכיים, פסיכולוגיים, עובדים סוציאליים שאינם בעלי תעודת הוראה יוכלו לבחון קבלה לתוכנית.

תלמידת תואר שני

 

תואר ראשון ושני במכללה האקדמית אחוה

מסלול הלימודים:

משך ומסגרת הלימודים

הלימודים מתקיימים יום בשבוע במכללה
משך הלימודים כשנתיים – 4 סמסטרים

*ייתכנו שינויים בתכנית הלימודים ובאופני הלמידה בהתאם לאילוצי המערכת.

תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית אחוה

תנאי קבלה

• תואר ראשון בציון ממוצע של 80 ומעלה.

• זכאות לתעודת הוראה/רישיון הוראה

• במידה והתואר נלמד בחו"ל יש להציג אישור שקילה רשמי של התואר הראשון ובחינת יע"ל כולל פירוט הציון הסופי ורישיון הוראה.

• המכללה תכיר בבחינות יע"ל או יעלנ"ט ובתנאי שלא עברו יותר משנתיים מיום ההיבחנות. יחד עם זאת, במידה והמועמד למד לימודים אקדמיים כלשהם במוסד אקדמי דובר עברית, יהיה פטור מבחינות אלה.

• תבחן אפשרות קליטתם של מועמדים ללא תעודת הוראה

לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית אחוה

מלגות

למורים ב'אופק חדש' יוכרו 120-140 שעות מלימודי התואר השני לצורך קידום בדרגה

לימודי תואר במכללה האקדמית אחוה

בואו להתחבר למחר..

*3622

בליווי צמוד של יועצי הלימודים שלנו

השאירו פרטים ונחזור אליכם:


    חזרה למעלה