תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית .M.A בפסיכולוגיה שיקומית*

M.A.

למה פסיכולוגיה שיקומית?

אם יש בך אופטימיות ותקווה תמידיים. נחישות. סבלנות ואמונה מלאה בעצמך ובמטופלים שלך – פסיכולוגיה שיקומית היא המסלול בשבילך. זו הזדמנות ללוות אנשים לאורך הדרך. לחולל יחד איתם ועבורם שינוי משמעותי ביכולת להתמודד עם משבר פיזי ונפשי המגיע בעקבותיו.
לראשונה בדרום ורק באקדמית אחוה אנחנו מציעים לך ללמוד ולקבל הכשרה לתואר שני בפסיכולוגיה שיקומית המשלב טיפול אינטגרטיבי עם תחושת שליחות אמיתית.

תפקידו של הפסיכולוג השיקומי, הוא להיות חיל החלוץ. להוביל את המשוקם בתהליך של הסתגלות נפשית למצב החדש, להתפתחויות של מחלה כרונית ולקות מולדים. הטיפול הפסיכולוגי השיקומי הוא הצעד הראשון בדרך לבניית חוסן ומסוגלות להתמודדות תמידית, מורכבת ומתמשכת.

*הענקת התואר מותנית באישור המל"ג

אקדמיה יישומית

לצד ההכשרה האקדמית, נפתח בפניך את הדלתות להכשרה קלינית מעשית מקיפה במסגרות שיקומיות מובילות במרכז ובדרום הארץ. נחשוף בפניך כלים טיפוליים להסתגלות התמודדות עם משבר נפשי ותהיה לך הזדמנות להתנסות בטיפול פסיכולוגי בדגש שיקומי. לאורך כל הדרך צוות של פסיכולוגים שיקומיים מנוסים ילווה וידריך אותך עד לסיום ההכשרה.

 

אז מה לומדים כאן בעצם?

תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית מכיר בצורך של כל משוקם לממש את מלוא הפוטנציאל שבו על אף ולמרות המיומנויות והיכולות שנפגעו. ההוראה נעשית מתוך תחושת שליחות, בעבודת צוות ובכבוד מלא לכל אדם. 

הבסיס – מהם העקרונות המנחים של טיפול שיקומי אינטגרטי? אלו גישות טיפול דינאמיות, קוגנטיביות והתנהגותיות מתאימות לאיזה טיפול ומטופל? איך מבצעים אותן? איך מאבחנים מצב נפשי בתוך מחלה ונכות? איך יוצרים ומבצעים תוכניות התערבות? 

מצבי משבר – כל מצב משברי דורש רגישות ומוקד התייחסות מזווית מסויימת. מה ההשלכות של פגיעה גופנית אורטופדית באמצע החיים או פגיעה נוירולוגית? מה ההשלכות של מצבי חרדה ודיכאון מתמשכים ואיך ניתן לטפל בהם? מהן הגישות להתמודדות עם אבל ואובדן? איך מבצעים אבחון נוירופסיכולוגי? מהן ההשלכות החברתיות והתרבותיות על התמודדות נפש? ועוד. 

כלים אבחוניים – נלמד אותך איך לבצע אבחון נוירו-שיקומי המאפשר לזהות לקויות קוגניטיביות נלוות לפציעה ומחלה. בהמשך נלמד אותך לתכנן התערבויות קוגניטיביות לשיקום הלקויות, איך לבצע טיפול פסיכותרפי בדגש שיקומי, שיעודד את המטופלים להיענות לטיפול, לשתף פעולה ולהגביר את סיכויי ההצלחה וההתקדמות.  

השאיפה שלך לכל אורך הדרך תהיה לנסות ולהביא לשיפור הסיכויים לשילוב מחדש של המשוקמים בתחומי החיים השונים. 

 

 

מידע חשוב

מוזמנים להגיש מועמדות לתוכנית בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות בממוצע של 85 ממוסד אקדמי מוכר על-ידי המל"ג וגיליון ציון מבחן מתא"ם של 90 ומעלה.

על כל מועמד לשלוח ערכת רישום הכוללת:
1. שאלון אישי אשר יאפשר להכירך ולבחון את התאמתך לתכנית.
2.גיליון ציוני תואר ראשון בפסיכולוגיה וחוגים נוספים
3.גיליון ציון מבחן מתא”ם
4. שתי המלצות אישיות
• המלצה אקדמית.
• המלצה שאינה אקדמית על בסיס התנסות בשדה.

בשל המצב הביטחוני הנוכחי במדינת ישראל המחלקה לפסיכולוגיה במכללה האקדמית אחוה מאפשרת להגיש מועמדות לתואר שני ללא מתא"ם למועמדים אשר עונים על כל התנאים הבאים:

1.רישום לתאריך המתא"ם המקורי ב-10.10.2023*
2.לא ניגשו במועדים 29.12.2023 ו- 15.3.2024
3.שירות מילואים של לפחות 60 ימים מתאריך 7.10 *
או
תושבי עוטף עזה ו/או עקורים מבתיהם בשל המלחמה.

*יידרשו אסמכתאות

שליחת ההמלצות מתבצעת דרך מערכת ארצית ממוחשבת לניהול המלצות ללימודי מוסמך בפסיכולוגיה.

סגל התוכנית יבחן את תיקי המועמדים ויזמין לוועדת קבלה את המועמדים שמידת התאמתם לתוכנית היא הגבוהה ביותר. במסגרת תהליך הקבלה יתקיימו ראיונות אישיים. 

ההרשמה לתכנית והשלמת המסמכים תסתיים בתאריך 30.4.24
*ייתכנו שינויים בשל המצב הביטחוני

לתשומת ליבך – הערכת תיק המועמד תתבצע רק לאחר השלמת כלל המסמכים כפי שמפורט מעלה

לנוחיותך, מצורף מדריך לשימוש במערכת ההמלצות

מדריך למערכת ההמלצות

בתוכנית מוצעים שני מסלולים: מסלול עם תזה ומסלול עבודת גמר.

משך הלימודים – כשנתיים.

הלימודים מתקיימים יומיים בשבוע, בחלקם במתכונת היברידית.

במהלך השנה הראשונה ועד לאמצע השנה השנייה יתווספו יומיים בשבוע המיועדים להכשרה מעשית.

*ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים ובאופני הלמידה בהתאם לאילוצי המערכת.

התוכנית מתאימה לבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה בעלי רצון לבצע שינוי בחייהם של אנשים המתמודדים עם מצבי משבר, המעוניינים להמשיך את הכשרתם כמטפלים ולהתפתח מבחינה אקדמית, מקצועית ומחקרית בתחום הפסיכולוגיה השיקומית.

מה עושים בסיום התואר?

עם סיום הלימודים וההכשרה, יפתחו בפנייך דלתות להמשך התמחות במסגרות מובילות ברחבי הארץ ופיתוח הקריירה שלך במסגרות הציבוריות ובקליניקות פרטיות.  

דוקטור דניאל פיינגולד

מדברי ראש התוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה שיקומית

ד"ר דניאל פיינגולד

לתת לאדם תקווה, בזמן שהוא מצוי בתהומות ובחשיכה זו שליחות שאין גדולה ממנה. להחזיק את התקווה עבור המטופל והמטופלת ולהקנות להם את הכלים להתמודד עם האתגר, הלקות, הכאב והקושי הפיזי והנפשי זוהי משימתו ושליחותו של הפסיכולוג השיקומי והפסיכולוגיה השיקומית.

תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית באקדמית אחוה, היחיד באזור הדרום, הוקם במטרה להכשיר מטפלים מקצועיים עם מגוון מיומנויות, שיעזרו למטופלים המתמודדים עם אתגרים רגשיים וגופניים לממש את מלוא פוטנציאל היכולות שנפגעו, תוך ראיה הוליסטית ורב-צוותית המבוססת על מצוינות מקצועית, ערכי שוויון, העצמה ורב-תרבותיות, ומתוך תחושת שליחות חברתית.

למה לבחור ללמוד באקדמית אחוה?

כי אנחנו היחידים שמכשירים לזה בדרום

תכל'ס אין הרבה מה להרחיב בעניין. יחידים ומעולים וזו הזדמנות נהדרת בשבילך, במקום שיש בו צורך, אתגר ומחסור.

כי אנחנו מחוברים לעשייה

הלמידה היא גם בכיתה, גם בשטח. ניתן לך טעימה ממה שמצפה לך בהמשך ונחשוף אותך לעשייה פורצת דרך, שתעורר את הסקרנות והדמיון.

כי האקדמית אחוה דוגלת במצוינות, בתנועה קדימה, בהובלה

האקדמית אחוה מובילה בחדשנות בתכניות הלימודים וגם בדרכי הלמידה, באווירה הלימודית המזמינה, המאפשרת.

כי אחוה נותנת יחס של מכללה בשכר לימוד אוניברסיטאי

באחוה לומדים בקבוצות קטנות ומקבלים יחס אישי. זו כבר השנה הרביעית ברצף שאנחנו זוכים במקומות הראשון והשני בסקר שביעות רצון הסטודנטים ברמה הארצית!

כי הסגל שלנו מסור להצלחה שלך

סגל התוכנית מורכב מפרופסורים ודוקטורים מנוסים, נשות ואנשי שטח ומחקר, שילוו אותך אישית לאורך כל התואר.